Tavelförsäljare

Städar som en galning, har skickat ut både karl o hund. SKÖNT.
För är det något jag inte klarar av när jag städar så är det att ha sällskap, ska det städas så måste jag vara ensam. Sen att man har en karl som är snuskigt pedant och kontrollerar all städning gör inte saken bättre. Nej, ska man städa ska man vara ensam.
Men nu är jag så gott som klar, skall bara torka av en hylla till och plocka in alla saker som för tillfället fått flytta ut på balkongen för att inte vara i vägen.
Jag har dessutom satt upp nya gardiner, julgardiner :D Är ju faktiskt första advent till helgen och jag är inte hemma nå innan det så att jag hinner fixa med julprylar, så därför blev det idag :) Blev riktigt fint.

Men nu till rubriken. Tavelförsäljare.

Jag tog en paus i mitt städande och satte mig vid datorn, det plingar på dörren och tankarna börjar snurra. Det brukar ALDRIG plinga på dörren. Skulle det möt förmodan göra det så brukar det vara F's föräldrar eller mormor, men F är hos sina föräldrar o hans mormor brukar inte traska hit i mörkret. Men men, för första gången sen jag "flyttade" hit så kollar jag inte ut genom "kikhålet" i dörren, utan jag öppnar bara. Utanför står en KORT liten gubbe, utländsk, turk kanske? Mössa o dunjacka, rätt snygg faktiskt (jackan alltså) märket var everest. (jag vet att jag hann reflektera över mkt) i handen har han en lapp som han sträcker fram till mig, jag skumläser snabbt. Ser orden; dotter, sjuk, nytt hjärta, sälja min konst, behöver pengar, HJÄLP. Jag skakar kvickt på huvudet då jag hunnit tänka igenom jackan och behovet av pengar ett antal ggr, en everstjacka kostar minst 1000kr, tycker då att det är konstigt att han behöver pengar. Stänger fort dörren och ställer mig nyfiket och kikar ut genom "kikhålet", gubben är BORTA!! Jag funderar vart han tagit vägen och helt plötsligt står jag millimeter ifrån honom, han försöker kolla in genom "kikhålet". Jag blev skiträdd och flyger bakåt, vilken idiot! HAHA. För det första ser man inte in genom "kikhålet" om man står utanför, för det andra, VARFÖR försökte han kolla in?

Dessa människor, jag slutar aldrig förvånas.
Från och med idag skall jag ALLTID kolla i "kikhålet" INNAN jag öppnar dörren!

Längesedan, igen

Glömsk man är, men jag är inte förvånad :)

Har inte hänt så mkt sne jag skrev sist. Var till Sthlm i torsdags, med skolan.
Var på SACOmässa (tror det hette så) massa utbildningar osv man kan göra efter studenten, rätt trist..
I helgen var jag i Gårdvik, tog det lugnt. Jobbade på söndagen på ridklubben.

Igår var jag ledig, skönt! Tog sovmorgon vilket var ett tag sedan sist.
Idag åkte man in till skolan helt i onödan, hade ingen biologi på fm, vilket jag visste, så jag tog sovmorgon, sen skulle jag in på hästlektion, men vår lärare var hemma med sjukt barn, hade han nte kunnat meddela oss det?!

Men jag och F åkte till kupolen, tog oss en fika, sen shoppade vi lite julprylar, två jättefina gardiner t.ex. Kan försöka ta nå kort sen när dom sitter uppe :)

Imorgon blir det skola på fm, sen storstädning på em. Skickar ut F och Zotis på äventyr så att jag får vara ifred o städa ;)

På fredag ska jag till Sthlm med mamma, syrran o ett gäng från ridklubben, blir Sthlm horse show i globen, roligt!

Syrran o hennes Fredrik har hittat ett hus som dom ska få hyra. Ska renovera det först, jag skulle få hjälpa till o välja tapeter osv, ROLIGT. Jag älskar inredning o design, skulle faktiskt vilja jobba med det, tycker det är hur roligt som helst, så det ska bli jätteskoj att hjälpa dom komma iordning.

Ha det bra!

Sara utmanade mig ...

F's syster Sara utmanade mig att lista sju saker om mig själv, både alldagliga och knäppa.
Så jag lär vara snäll och FÖRSÖKA :)

1. Jag är galet livrädd för poliser, blir kallsvettig och skakar som en galning så fort jag ser dom. Spelar ingen roll om dom åker förbi i snutbil eller har nykterhetskontroll. Jag är lika rädd.

2. Jag är riktigt kvällstrött, skulle lätt kunna lägga mig vid 20,00 varje kväll, dessutom är jag även väldigt morgontrött. Jag tror jag kan sova hur mycket som helst?

3. Jag och en kompis red på grannens hästar när vi var små (i smyg). Vi hade hundkoppel som vi satte fast i grimmorna. Hästarna var inte ens inridna! Shit, jag var galen.

4. Jag ljög riktigt mycket när jag var liten. Jag lurade t.ex min dagmamma Åsa att min familj var sååå fattig att vi fick lov att äta hundmat (precis som att det är billigare än människomat) Den enda som fick äta riktig mat var min lillasyster. Min dagmamma blev orolig för hon trodde mig, men mamma förklarade min ljugarperiod för henne.

5. Jag tror på spöken! Jag är riktigt mörkrädd och hatar att gå ut när det är mörkt, tur jag har Zotis nu. Jag är livrädd att det ska börja spöka där jag bor.

6. En dröm jag har är att bo på en fin gård med tillhörande mark och stall. Tillsammans med F och Zotis, jag vill ha minst 2 hästae och även en amstaff. Helst ska jag få betalt för det, annars vill jag ha ett bra och trevligt jobb, med riktigt bra betalt!

7. Nu är jag riktigt trött (kl är efter 20,00) så jag ska ut med Zotis en kortis, duscha och sedan sova ;)

Hoppas ni fick ett gott skratt och att ni fick reda på något nytt om mig. Är det något ni undrar, eller kanske något mer ni vill veta, skriv en kommentar o fråga!

Jag utmanar ALLA som vill.

SNÖ

det är KALLT ocn snöar ute!!! Zotis var överlycklig när jag kom hem (hade varit ensam en halvtimma då F åkt till jobbet) sen tog jag ut honom på promenad och det var snö ute. LYCKA. är så roligt att se honom lycklig, han älskar verkligen snön, liksom mig :) ska strax ut på en promenad igen, enbart för snön :P

annica red fabbe o tiger i ridhuset idag, snyggingar!!!! :D
sen tog vi bristol 2,5år e:briar till ridhuset, släppte honom. shit vilken häst. sååå vacker och såå snäll. så nu vill annica sölja honom till mig eftersom jag är så förtjust i honom. men jag ar nog inte råd. han är nog rätt dyr skulle jag tro? :P

men önska kan man alltid och just nu önskar jag mig en häst. en egen. har tröttnat på att bara rida andras..
vallack, antingen unghäst, eller utbildad minst LA, kapacitet för mer. Antingen vill jag utvecklas meed hästen, lära oss tillsammans, eller så vill jag ha en läromästare. jag vill, vill, vill!
har du den hästen? hör av dig. jag är desperat!

Trött

Ojoj vad jag är trött.
Haft praktik i 2 dagar nu, riktigt roligt.

Igår skrittade vi ut tillsammans, jag på Tiger och Annica på Fabius. Kanonhärliga och SNYGGA hästar.
Sen kom Lars-Ove (lärare) på besök. Han och Annica pratade mycket och läänge. Stallet var klart, skönt!
Sen så åkte vi till hennes 2-åring, Bristol e:Briar. Kanonfin häst, väldigt stor var han å. Longerade honom.

Sen var det slut för dagen.

Idag red Annica Tiger och Fabius på banan i spöregnet, jag stannade dock i stallet och mockade samt släppte ut hästarna. Skönt att slippa bli blöt i regnet.
När vi skulle luncha hästarna så ligger det nå konstigt i Tigers hage, gissa vad?

Ett huvud av nå slag. Kött och skelett och en massa blod, trodde först det var en hästskalle, men för liten mule. Svårt att förklara, men för smal käke typ. Kanske en älg? Vidrigt var det iaf. Stackars Tiger!
Efter det åt vi mellis, sen åkte vi till Främby och Annica hade lektion samt red en häst.
Sen tog jag in hennes hästar.

Har varit ut en långis med Zotis idag, skönt!
Nu ska jag kolla lite på Prison Break, är galet trött.


och Sara, jag ska göra utmaningen, när jag orkar! :)

Tankar

Har egentligen hur mycket som helst att skriva, men samtidigt har jag inte ett ord.
Känner mig alldeles förvirrad, tom..

Jag kan säga så här, jag är lycklig, så otroligt otroligt glad. Jag har världens bästa, underbaste pojkvän som jag är förlovad med. Vi har världens bästa hund, ångar inte för en sekund att jag tog över honom. Jag går i skolan, jag får rida Canache när jag vill, jag har en underbar familj, jag trivs där jag bor osv.
Men.
En fredagskväll som denna, F jobbar, jag sitter hemma, har tagit upp mobilen flera gånger. Kanske ska ringa någon, fråga om någon vill komma över, kolla på film?
Vem?
Jag har ringt syrran flera gånger, inget svar. Hon är väl ute och har roligt på annat håll.
Jag saknar det, som tusan. Fan vad bitter jag låter. Men det är jobbigt, jag hatar att vara ensam.
Är så glad att jag har Zotis, han är trots allt världens bästa sällskap sådana här kvällar <3

Hade tänkt skriva MYCKET mer, men jag ska hämta världens bästa F på hans jobb. <3

Skriver mer sen, har så mycket jag vill skriva..

Vidrigt!


Idag har jag sett på Insider, www.tv3.se klicka sedan på webb-tv sen finns inslaget där.
Sändes igår kväll 22,00.
Handlade om tidelag (sexuellt umgänge med djur).
FYFAN.
Jag är arg, riktigt riktigt upprörd. J
ag grät nästan när jag såg programmmet.
HUR KAN MÄNNISKOR VARA SÅ JÄVLA SJUKA I HUVUDET???!!!!
dessutom är det lagligt (om man inte kan bevisa att djuret har lidit psykiskt eller fysiskt) hur lätt är det att fråga en häst som blivit våldtagen om den gillade det? Inte direkt att den nickar/skakar på huvudet? Det är som att våldta ett barn, om inte värre..
Sen att dessa HEMSKA människor dessutom skall ha sönder hästen, skära sönder den/ sticka in vassa stora saker i den. Hur hemskt är det inte?! 
Åh, jag är så upprörd. Stackars stackars djur. Må dessa vidriga äckliga "människor" ruttna ihjäl.
Stoppa gärna upp en stock i arslet på dom så får dom känna hur det känns. Vidrigt är ordet.
Det läskiga är att det ökar, speciellt i Dalarna :S

Vill ni se inslaget så följ anvisningarna ovan, eller se reprisen som sänds på kanal/tv 8 på söndag kl 22,00.





Idag har iaf Zotis varit ensam i en timme, allt är rent och helt hemma och grannarna har inte hört honom. Så det borde ju ha gått bra :) Är så nöjd över honom :) Min lilla sötnos<3

Var på främby med skolan idag, hade sitsträning på Ludwig, han är söööt. En longerade och en satt uppe på med sadel, utan stigbyglar o tyglar. Nyttig träning! Men jag fick ont i ryggen så jag red inte så länge. Härlig häst iaf :)

Nu ska Zotis strax få mat, sedan blir det promenad.

Hej!

Skola

Back to school. Booooooring!

Usch vad jag är SKOLTRÖTT. Har verkligen tappat lusten för allt när det gäller skolan!

Nåja, blir nog inte bättre av att jag klagar här.

Helgen då, har varit i Gårdvik tors-sön. Saknat F! Har inte gjort så mkt.
I Lördags var iaf jag och mamma till Sveden och kollade på träning (dressyr) för Bo Tibblin, mycket intressant och lärorikt. Men shit vad jag blev ridsugen, jag vill ha en häst med mycket kapacitet inom dressyren som jag kan utvecklas med, åh vad jag vill! Hade jag haft pengar. Fan att ALLT ska handla om pengar, kan ingen bara ge mig en fin BRA häst?

Söndagen bestod av mycket. Först fick Zotis besök va sin bästa vän Zakke, ojoj vad dom sprang och lekte. OJOJ vas LORTIG han blev! Halvtinad åker med lera/gräs. Sen började det även regna, och min hund har en viss förkärlek till att smutsa ner sig, REJÄLT. Han rullade, åkte kana, kastade sig, gjorde volter osv, medan Zakke var duktig och stod på benen. Hmm. Sen blev det att ha lektion för Jelena och Grabben på ridklubben, efter det hade jag knatteridning med Emma, sen handikappridning. Heldag med andra ord. Men jag är nöjd.

Sedan grattade vi älskade pappa på Fars Dag <3


Idag har jag haft skola, tråk! Har bråkat med lärare och rektorer för att jag inte fått någon jacka :( ALLA andra har fått en jacka, utom jag! Mobbing. Men nu ska det (kanske) fixas. Eva-Maria HATAR ju mig, och det är tydligen hon som har hand om elevkläderna...

Ska duscha, hänga tvätt, plugga biologi (har prov imorgon!!!!) samt kolla på Mannen som talar med hundar.

På tal om Mannen som talar med hundar, vilket jävla liv det har blivit på diverse hundforum om honom. Att han använder hemska metoder osv. BULLSHIT enligt mig. Han är den enda hundtränare jag sett som verkligen "tränar" hundar på deras eget språk, som kommunicerar med dem på samma sätt som dom kommunicerar med varandra. Detta säger jag inte för att jag tror det utan för att jag själv sett det. Jag är uppvixen på en kennel (mor o far födde upp sibierian husky under många år) och jag växte upp i hundgårdarna med hundarna, dom var mina (och min systers) bästa vänner :) Jag har sett hur dom umgås och jag skulle vilja säga att Ceasar umgås med sina hundar (samt de han tränar) på exakt samma sätt som våra hundar umgicks med varandra i flocken. Vi hade som mest 15 (tror jag) hundar tillsammans utan bråk eller tjaffs, ingen var kastrerad, tikar med hannar osv. Aldrig problem, varför? Jo, för pappa var ledaren, inget snack om saken, pappa var alfan, och jag och min syster lärde oss snabbt, vi blev ledare, dom testade aldrig. Dom accepterade det, punkt slut. Nu snackar jag inte om att träna en hund med våld, utan  att visa sitt ledarskap på rätt sätt. Jag tror mer på Ceasar än jag någonsin kommer tro på någon annan "metod". För mig är det inte ett träningssätt, för mig är det sunt förnuft. Är ju precis samma sak med hästar, men det är en annan historia. Egentligen skulle jag ha kunnat skriva MKT mer, men det orkar jag inte.

Nu ska jag fixa här, vi hörs!

Teater

Ja, igår var alla 3or på skolan bjudna på pizza samt teater, lyx. Trots att skolan har varit VÄLDIGT flummig och oplanerad så kan man då inte klaga på att dom är snåla. :)
Tidigare på dagen var jag och F till Kupolen, jag ville köpa en varm skön och snygg stickad tröja. Hittade flera fina, meen självklart fanns det inga storlekar! Jag blev såå besviken, så jag drog med mig F till Gina Tricot, köpte mig en klänning, ett par tjocka strumpbyxor samt ett par örhängen, kan visa bilder senare.
Sen så jag mötte upp Tove och Maya nere i Falun, vi gick tillsammans till Golden där vi skulle träffas för att äta pizza. Pizzan smakade bra (men det gör det väl nästan alltid?) Sen gick vi över gatan till Dalateatern och Folkets Hus, Teatern hette; Ronny, Conny, Jonny, Sonny och Donny. Den handlade kort och gott om MÄN. Den var faktiskt riktigt rolig :) Efter det bar dte av till Borlänge igen.
Gick ut med Zotis sen sov jag, jättetrött!

Ryggen blir bättre o bättre för var dag, är bara om nätterna det kan vara lite jobbigt nu.

Mamma kommer strax och hämtar mig, sover i Gårdvik inatt. Imorgon ska jag göra min första dag hemma hos Annica Norén, spännande! :)

En lista

4 arbeten jag haft:

1. Cafeét Gårdviks bystuga
2. Häst och stallvårdsledare
3. Vårdbiträde Källegården
4. Ledare för knatteridning



4 filmer jag kan se om och om igen:

1.
2.
3.
4.



4 ställen jag bott på:

1. Gårdvik
2. Borlänge

3.
4.

4 tv-serier jag gärna ser:

1. Mannen som talar med hundar. BÄST
2. Prison Break (dock ser jag på datan)
3. Bonde söker fru



4 ställen jag vill åka till:

1. Italien
2. Irland

3.
4.


4 favoriträtter:

1. Tacos
2. Älgstek och potatisgratäng
3. Lax
4.



4 ställen där jag trivs:

1. I soffan framför en bra film med F och Z
2. Stallet
3. Gårdvik
4. Skogen


Sno gärna listan, som jag gjorde, gör om den och lägg in i DIN blogg!




RSS 2.0