SNÖ och smärta

Åh vintern är äntligen här, hoppas det är för att stanna!
Jag älskar vintern, kylan o snön. Underbart!

Och någon mer som verkar ÄLSKA snön, det är Zotis. Han upptäckte snön för första gången inatt 03,00 ungefär, tillsammans med Erica, FredrikB, Baileys och Klimpen. Han blev först jätteförskräckt, sen, sprang han som en galning och bara älskade det! Goa hund! <3 Sen resten av dagen har han sprungit som en tok i snön så fort vi varit ute, roligt att se honom så lycklig :)

Sen igår då, red Canache på ridbanan, han var JÄTTEPIGG. Galopperade, lite vinglig och MKT okoncentrerad (men hallå, han är bara 4 år) Men helt plötsligt. TJOOHOO vad han bockade, han flög som en rodeoponny och jag lika så, hamnade på rumpan på backen. AJ. Tappade luften för första gången i mitt liv (förhoppningsvis sista) och AJ vad ont det gjorde. Sen dess har min rygg varit paj. Antagligen så trycktes ryggraden ihop i sm'llen då jag landade på svanskotan. Men nu har den rätat ut sig igen, men FYFASEN vad ont det gör i musklerna omkring :( Dock mkt bättre nu. Haha, Canache var glad och mycket pigg. Mamma longerade honom, han brallade som en riktig tooker.

Nyss var Sis<3 här med FredrikB och Baileys, käkade pizza o kikade film . MYS


Onsdag!

Var ut med Zotis imorse vid 7,30, våran vanliga morgonpromenad, men tillhörande frukost, var underbart väder ute! Frost, -2 grader samt solsken. Blev så glad!! :D Kom tillbaka hem igen, var ganska trött så jag la mig, sov till 12,20!!!!!!! Stackars Zotis (tror dock inte han led då han sov som en gris) men han brukar få mat 12! :s HAHA

Resten av dagen har varit lugn. Har lekt lite med Zotis. Han har även fått leta godis. La godis under en plastburk (uppochner) som han sedan fick försöka välta. Han tyckte det var jätteroligt, tillslut fick han in en vinnande taktik. Sen framåt eftermiddagen var vi ut på en långpromenad med mycket träning.
Sitt, stanna kvar, här (fot men annat kommando) och mycket mer. Han var jätteduktig! Gcik bredvid mig med hängande koppel hela tiden, även när vi mötte hundar och bilar :D Dom gånger han gick förbi mig så sa jag bara "här" och han placerade sig genast på rätt ställe intill mig. Duktiga hund.

Är grymt sugen på att börja lydnadsträna honom på Brukshundklubben, men den kursen jag vela vara med på har precis kört igång :( Så det får bli till våren om jag inte hittar något annat. Har även kommit över en aktivitet som dom skrivit om i senaste numret av tidningen "Härliga Hund". Treibball heter det, eller "bollvallning" på svenska. Verkar riktigt roligt, dessutom så skulle det passa bra då han har så otroligt mycket vallning i sig, då får han ju utlopp för sina vallegenskaper, men på ett roligt sätt. (bättre än bilar t.ex) Men jag har letat och letat och hittar ingen som håller på med detta i Dalarna. Vill så gärna prova. Så jag får söka vidare. Känner ni någon kanske?

Nu ska jag äta, vi hörs allihopa!


Höstlov :)

Oj vad det är skönt med lov! Bara ta det lugnt och vara. Ska rida Canache hade jag tänkt, hinner ju aldrig annars :(

Helgen har varit lugn, hade lektion i Bengtsheden i lördags, hade knatteridning igår, annars inget speciellt.

Idag har jag tagit det lugnt, sen åkte jag till Falun, mötte upp mamma vid Dalviks kvarn och hon köpte hundmat till Zotis (tack!) Zotis mat var nämligen helt slut! Räckte till lunchen, men inge längre. Zotis var jättehungrig eftersom han brukar få mat vid 17-tiden, men klockan hann bli 17 medan jag var på Dalviks, sen följde jag med mamma till ICA Maxi, så hon köpte ett grisöra till Zotis. Han blev lycklig och tuggade på det hela vägen hem :)

Nu har jag duschat, ska ut en kortis med Zotis,
sen bänka mig framför TVn och kolla på "Mannen som talar med hundar".
 

Kommer lite bilder nedan:





Hejdå!

Sveden

Har ju gjort praktik på Svedens Ponnyklubb varannan vecka en längre tid nu, men nu har jag bestämt mig för att byta praktikplats. Dels för att det är så pass enformigt att vara på en ridskolan, lärde mig inget nytt, sedan dels för att jag vill vara på fler ställen. Så Canaches matte Ulrica ringde mig häromdagen och sa att jag fick göra min praktik hos Annica Norén om jag vela. Självklart sa jag ja. Kommer bli riktigt roligt hoppas jag! :D
Så idag köpte jag med mig lite fika och bjöd tjejerna på Sveden, mamma hängde med dit hon å. Men kommer nog kika in på Sveden fler gånger, trevligt gäng där :)

Känner mig piggare idag, tror dock att jag haft lite feber inatt igen, känns så.
Men jag har laddat upp för kvällen, köpt mig en massa lösgodis osv. Min käre F har länge sagt till mig att jag borde se Prison Break, så nu när jag varit lite hängig så har han laddat ner första säsongen till mig, så igår kväll såg jag första avsnittet, verkar vara en bra serie. Så ikväll blir det massa godis och en massa Prison Break! :D F slutar 23,30, så jag kommer nog kika fram tills han kommer hem.

Zotis ligger just nu och gnager på ett ben jag köpte till honom, han verkar nöjd -ätit lunch, gått promenad och nu ligger han i bädden och tuggar på sitt goda godisben :)


Onsdag

Igår var jag till skolan, skulle träna att slå på tappskor på hästben (avkapade sådana från slakteriet)
Rätt vidrigt! Luktade nu förjävligt i klassrummet, detta trots att alla fänster var öppna.
Men jag fick dra av skon som satt på hoven, fixade sedan till hoven lite, sen slog jag på den igen! KING
Var faktiskt inte så svårt som jag trodde, men rätt vidrigt att lyfta ett avkapat hästben :S uuhhoo

Sen efter det åkte jag hem, hade feber som bara den. Däckade i soffan, sooov. Hade febersvettningar, mådde pyton, gick ut med Zotis, sov lite till. Mådde pyton lite till. Sen kom F hem vid 23,45 kanske? Knaprade lite pronaxen sen somnade jag om, vaknade imorse och var PIGG! Skönt. Men febern jag hade inatt var bland de värsta jag varit med om :S

Så idag packade vi in oss i bilen (jag, F och Zotis) och begav oss till Sveden för att träffa Malin och hennes hund Zakke (som är lika gammal som Zotis, skiljen nån vecka bara) Dom hade JÄTTEROLIGT tillsammans! Var så roligt att se! Dom sprang och dom brottades. Så nu sover Zotis, han bev verkligen jättetrött. Tack Malin Och Zakke!! :D


Nu ska jag ta det lugnt, är ganska trött efter nattens fight mot febern.

Vi höres!

Vänner?

Kom att tänka på en sak idag.
Jag har knappt nå vänner?
Visst jag har alla trevliga klasskamrater, men dom umgås jag med i skolan.
Aldrig annars.
Minns förr då man alltid hade någon att "va med".
Kika film och äta gott en fredagskväll, ut och ta en ridtur, nu kanske ta en hundpromenad?
Visst, jag är inte den som går på krogen varje helg, inte ens varannan.
Jag är inte den som festar och super.
Men man kan väl ha vänner iaf?
Någon att prata om allt med, någon att springa runt och shoppa med. 
Jag saknar det..

Har massor av vänner i andra städer långt borta, men de träffar jag så sällan.
Jag känner mig nere "/






Förlåt!

Jag har helt glömt bort att skriva, tror det är nästan 2 veckor sedan sist?!

Med Zotis är det iaf bra! Vi tränar på med vardagslydnaden, vissa dagar går allt som smort, andra dagar så ignorerar han helt :/ Men det är väl så i början kanske, envis unghund :)
Var iaf till veterinären med honom den 4 oktober. Det visade sig att både Zotis och Klimpen hade öronskabb, alltså säkert Baileys oxå :/ Trist, men samtidigt skönt att veta vad det var för något. Så Dom blev rengjorda i öronen med något medel, sen fick vi recept på medicin. Ett slags skabb/fästing/lopp-medel som skulle droppas i nacken på hunden. Detta skulle sedan sprida sig till resten av kroppen och på så vis döda skabbdjuren i öronen. Så nu är det öronrengöring varannan dag så att alla döda skabbdjur kommer bort.

Idag har det iaf gått två veckor sen behandlingen, så nu får han äntligen träffa andra hundar igen. Någon som har en snäll hund och vill träffa oss??! Måste börja träna honom med andra hundar!

Idag har jag varit hos tandläkaren, sen var jag till skolan en sväng, träffade Stella och fick reflexkoppel+halsband som hon köpt åt Zotis från Hööks. Perfekt! Han fick även en pipleksak, som han ÄLSKAR. Suck. pip-pip-pip-pip-pip. Hela tiden. Kommer gömma den inatt, annars kommer inte vi få sova en blund. :)

Igår storstädade jag lägenheten medan F tog en långpromenad med Zotis, dom var borta i nästan 3 timmar! Hann även springa in på Åhlens en sväng, köpte tidningskorg, korg till Zotis leksaker, vantar och kuddar till soffan. Nöjd! Kan ta bilder senare :) Har även köpt en ny väska och nya vinterskor.
 

Nu ska jag försöka göra läxa, om det går att koncentrera sig med allt pipande runtomkring :)
Vi hörs!

regn

Usch vilket tråkigt väder det är ute "/ Blir alldeles deppig bara av att titta ut.
F snarkar o sover, Zotis likaså, dom har det bra dom :)

Inatt mådde jag inge bra, snorade och var allmänt trött. men sova? nejdå, det gick inge vidare.
Så idag är jag hemma, missade provet, måste få göra det på fredag.

ska på kupolen idag med F, kolla vinterjacka och vinterskor. kanske köpa?

Zotis och jag ska iaf snart ut på promenix, han blir så äckligt blöt bara i det här vädret :/

Vi hörs

RSS 2.0