Att göra

♦ gräva land
♦ slipa och måla utemöbler
♦ köpa och plantera blommor i krukor ute 
♦ tapetsera datarummet
♦ storstäda
♦ på sikt måla vardagsrum och sovrum
♦ på sikt slänga upp bröstpanel och måla i köket
 

Det finns lite att pyssla med här hemma, men det är skönt, då har man något att göra om dagarna..
Snart börjar jag dessutom att jobba, snacka om att våren har gått snabbt! Om två veckor fyller jag dessutom år!


Skippar mina dagliga updates då jag inte orkar. Kommer nu blogga när lusten faller in och när något händer här i Medväga.


Älskar min fina F ♥


Morgondopp i älven hör sommaren till!

foto0276 (MMS)

Morgondopp i älven hör sommaren till!


Dagens

Motion: 30 minuters promenad innan frukost, 1 timmes promenad på eftermiddagen.

Matintag: Yoghurt och fruktmüsli till frukost, sen inget vettigt alls.. Har typ bara ätit frukost :S

13 maj 2011

Tränade Zotis tillsammans med E och T, det gick bra! Sedan på eftermiddagen gick jag en promenad med Millan och Rex, trevligt! Rex och Zotis lekte som tokar och det var jätteroligt att se!! :D

Nu ska jag ut med doggen en snabbis, sedan väntar sängen. Imorgon ska Zotis leka med Tor och sedan jobbar jag 17,30-23,30 - konstigt pass :S


Zotis och "Kusin Ada" in action :)


Gårdagens

Motion: 30 minuters cykling innan frukost, 30 min promenad innan sängen.

Matintag: Yoghurt och fruktmüsli till frukost, korv o makaroner till lunch, ugnspannkaka till middag.

12 maj 2011

Dagen tillbringades i Gårdvik med Ella och pappa. Det blev en innedag då det var riktigt oväder.. :(
I övrigt var der en mysig dag och Ella är den goaste som finns!


Funderingar

Mina funderingar går fram och tillbaka hela tiden på hur jag vill och ska göra med allting.
Hästarna t.ex.. Mår ju förjäkla bra av dom, men samtidigt är det långt till stall och jag rider så sällan att det aldrig blir något riktigt av det.. Hade så gärna velat ha en foderhäst och stallat upp den här i närheten, men jag har inte råd, det är sååå tråkigt. Känns bara halvhjärtat allt jag gör nu.. Det är lite som att börja om varje gång jag sätter mig i sadeln.. Även om jag är rätt säker på att jag skulle kunna fixa med hästar så att jag kan rida ganska reglbundet så är det så långt till alla ställen och det blir för det första alldeles för dyrt, sen kommer jag aldrig hinna med då jag har sjukt mycket jobb hela sommaren..


Underbara Agrippa. Önskar att hon var ca 10 år yngre och att jag hade fått ställa henne här i närheten. Hade så sjukt roligt med henne och jag lovar att vi hade kunnat utvecklas ganska mycket om vi hade fått mer tid tillsammans.

Sen hunderiet.. Zotis är ju våran goding, men långt ifrån den hund jag vill ha. Kommer dock aldrig göra mig av med honom, men jag vill ha en till hund. En hund som jag har planerat för och jag vill veta mer vad jag får. Zotis var ju bara en impulsgrej (som jag absolut inte ångrar).
Som många vet så är det en AmStaff som blir min nästa hund, när vet jag dock inte. Kennel har jag mer eller mindre redan bestämt, men jag vet inte när man törs chansa? Det är ju endå ett ganska stort beslut och dessutom har jag inte F med helt på noterna. Men det tåls att tänkas på samt att disskuteras.


Drömmen....

Dagens

Motion: 30 minuters morgonpromenad innan frukost, lek och stoj med Ella, två pinkrundor med hundarna (Joisan och Zotis, 20 minuters cykling på kvällen.

Matintag: Yoghurt och fruktmüsli till frukost, LCHF tacopaj till lunch, havreknäcke med kalles randiga kaviar och sedan lite godis......

11 maj 2011

Även idag var det en Ella-dag :) Mys och lek sedan slocknade bruden i min famn, bar då in henne till vår säng och där sov hon som en stock tills jag fick lov att väcka henne, nästan 3 timmar sov hon...
Fortsatt lek, bus och mat sen kom hennes mormor och hämtade henne, då blev hon glad eftersom hon varken sett hennes mormor, morfar, mamma eller hund på många dagar då hon varit hos sin pappa.
Sötungen Ella :)

Blev en liten lugn stund, sedan följde jag med Lisa ut på en cykeltur med hundarna. Zotis drog som FAN när vi hade Joisan som "hare". Skulle ha tagit dragselen, inte spårselen som jag hade. Han drog mig tillomed i uppförbackarna, det har aldrig hänt :D


Hoppas att jag får tag i skidor till nästa vinter, då ska vi träna på detta ^^

Dagens

Matintag: Yoghurt och fruktmüsli, våfflor med grädde och sylt till lunch, slarv till kvällen i form av knäckemackor bara....

Motion: 30 minuters rask promenad innan frukost och 1 timmes cykling på kvällen

10 maj 2011

Även idag var Ella fjälla här ♥

Vi var till stora lekparken, lilla lekparken vid oss, åt mat, sov middag i sängen, lekte på bakgården osv osv. Jättemysig dag har vi iaf haft!

Nu är staketet helt klart och det blev sååååå bra!! Nu fattas bara en grind och sedan rödmålning, men målningen blir först nästa vår.

Zotis verkar tycka det är härligt att få vara ute så mycket som han får nu, även Ella verkar älska att springa barfota in och ut hela tiden :)

Nu ska jag duscha och sedan sova, Ella kommer även imorgon! :)


Ella rider på Annicas gamla sällskapsponny som nu vandrat vidare till de gröna ängarna, Krabban ♥

Gårdagens

Matintag: Yoghurt med fruktmüsli, korv o makaroner till lunch, "baconlax" med grönsaker till middag, lite lax och ris hos Lisa m familj och sedan två kokta ägg till kvällis.

Motion: Kort pinkrunda på morgonen med Zotis, 20 minuters promenad vid Ben, 1 timmes cykeltur på kvällen

9 maj 2011

Ella kom hit kl 8, vi lekte och busade mest hela dagen, vi var blandannat med Lisa till hästen Ben på promenad, sen åt och lekte vi och Ellas busdag avslutades uppe hos Lisa med familj där barnen sprang runt nakenfis och badade i "poolen". Så härligt!!

F och hans far började bygga upp staketet runt vår bakgård, blir supersnyggt!!


En söt liten bustjej!

Gårdagens

Motion: 1 timmes promenad + 30 minuters cykling innan frukost, 30 minuters cykling i högt tempo, 40 minuters promenad med hundarna på kvällen + fram/avskrittning av Tiger.

Matintag: Yoghurt med fruktmüsli, två havreknäcken + två kokta ägg till frukost, en pepsi max, potatissallad och skinka, grillat kött, pommes och beasås.

8 maj 2011

Dagen började med en riktig långpromenad med hundarna och sedan en rejäl frukost.
Cyklade sedan ner till Gamla Leksandsvägen där Annica hämtade upp mig, vi for sedan till Insjön där hon och Tiger skulle tävla :)
Tiger var fin (som vanligt) och dom drog hem segern med 70,2% och 2an hade 65%, ganska solkalr vinst :)
Annica släppte sedan av mig vid vägen och jag trampade hemåt igen.
Dusch och promenad med hundarna, sedan kom F och en kompis till honom hem och vi grillade, sedan promenad, film och mys :)

En superbra dag!


Superfina Tiger med sin blågula rosett :D

Dagens

Matintag: Yoghurt med fruktmüsli till frukost, potatissallad och rökt skinka till lunch, 2 kokta ägg till kvällis..

Motion: 30 minuters promenad innan frukost, 30 minuters promenad vid lunch, 1,5 timmes promenad på eftermiddag/kväll och 30 minuters kvällspromenad.

7 maj 2011

Sovmorgon imorse, riktigt skönt!

Dagen har varit underbar med riktigt skönt väder. Städade hos F's mormor och skjutsade henne till affären. Sen åkte jag vidare till Mary och mockade och gick med henne så hon fick äta gräs. Blev dock ingen ridning..

Sen hem och tog en långpromenad med hundarna. Zotis tog sig en jäkla massa simturer i älven medan Tippan bara doppade tassarna lite försiktigt. Dock blev både jag och Tippan helblöta när Zotis ruksade av sig ;)


Hade även besök av polisen en sväng, som tur va så var det inte mig dom var ute efter utan antagligen dom som bodde här innan oss...

Jag borde egentligen sova för länge sen, men jag fastnade på fb-chatten med Gemma :)

Imorgon blir det Leksand och kolla när Emma tävlar Tyson och Rocket, sedan Insjön och heja på Annica och Tiger :)


Zotis är nästan lika hög som Ior, eller så är Ior nästan lika låg som Zotis ;)

Sol och mys ute på gräsmattan. Zotis har s...

foto0245 (MMS)

Sol och mys ute på gräsmattan. Zotis har simmat och plaskat i älven medan Tippan nöjde sig med att doppa tassarna.


Dagens

Matintag: Yoghurt och fruktmüsli till frukost, spaghettilåda till lunch, potatis, bacon och spenat till middag och godis nu på kvällen....

Motion: 30 minuters promenad innan frukost, 40 minuters dressyrridning, 1 timmes promenad.

6 maj 2011

Idag har det varit en riktig hästdag.
Började dagen på Höjen och myste med pållarna där, följde sedan med Annica till Hillersboda och kollade när Ulrica red Canache för henne samt när syrran tränade Quattro för henne.

Sedan har det varit full fart med matlagning,hundpromenad och sedan till Mary för motionering.
Mary var pigg och full i bus både påväg till ridhuset och påväg hem. Spöken överallt och då blir hon ganska så stor... Men det gick bra iaf :)

Nu har jag varit lite onyttig och ska laga mat till F som han ska äta imorgon, sen blir det en kvällspink med hundarna och sedan godnatt :)


Annicas Bristol på bilden, tänk att det snart är 5 år sedan :)

Dagens

Matintag: Yoghurt och fruktmüsli till frukost, stekt falukorv och stuvade makaroner/grönsaker till lunch, tacopaj a la LCHF till middag och nu strax två kokta ägg med kaviar + ett havreknäcke med kaviar.

Motion: 30 minuters promenad innan frukost, 1 timmes cykling på eftermiddagen + en massa spring i kupolen ;)

5 maj 2011

Idag har det varit full fart från början till slut.
Tog dock en skön sovmorgon, riktigt välbehövligt kändes det som.

Sen åkte jag ner på Djurmagazinet och fixade fästingmedel till Zotis, åkte sedan till posten och postade mitt paket, sedan vidare till Kupolen och provade ut och köpte ett par riktiga springskor som är utprovade efter mina fötter, känns bra! Köpte även strumpor och en huvtröja på Stadium där jag även köpte skorna. Köpte sedan trosor på ONLY, sen for vi hem (ja F var med han å :)).

Har ätit och motionerat hundarna, rakat F på huvudet så nu är han skallig, nu blir det mat, dusch och kanske en film.
Imorgon ska jag till Höjen! :D Zotis får följa med och hälsa på Ior ;)


Zotis och Joisan slåss..... Haha, nejdå, dom leker för fullt, men visst ser det ut som blodigt allvar på Zotis?! Efentligen älskar han nog Joisan mest av allt ;)

Imorgon blir det fixardag

Imorgon ska jag


♦ posta paket
♦ köpa kompostgaller
♦ köpa fästingmedel till Zotis
♦ beställa gardiner ifrån Jotex




Erica och Ella i den branta rutschkanan på Sportys Lekland i Falun.


Dagens

Matintag: Till frukost blev det åter igen yoghurt med müsli, till lunch blev det tacopaj a la LCHF och sedan lite popcorn, skall strax äta två kokta ägg med kaviar.

Motion: 30 minuters promenad imorse innan frukost, stallfix och avskrittning av Brille för hand, lågpromenad på kvällen på en timme ungefär.

4 maj 2011

Började dagen med att vara supertrött, IGEN! Förstår inte hur jag kan vara så otroligt morgontrött helt plötsligt...
Fick spola av ryamattan då det var hundpiss på den, Tippan har varit i farten..

Sen åkte jag till Höjen och myste. Annica red Bristol på Främby och han har blitt så fin!! Sen myste jag med världens sötaste Ior. Hennes lilla Falabella på 76 cm (fullvixen, 5år). Så jäkla söt pålle, undra vad Zotis säger när han får träffa Ior.. :P
Ella och Erica kom dit och Ella kunde med lätthet leda Ior ut till hagen, hon tyckte nog att han var superhäftig!

Sedan blev det en tripp till Aubiose med syrran, Ella och Annica. Jag strosade mest runt och tittade medan de andra shoppade loss ;)


Har ätit god mat med hjärtat och tittat klart på en film som vi började se igår, men som jag somnade ifrån..... Har sedan tagit det lugnt och gått en prommis med hundarna som nu sover sött.


Jag och fina Pilen för herrans massa år sedan ♥


Gårdagens

Matintag: Yoghurt och müsli till frukost, lunch på Tzatsiki, tvä kokta ägg med kaviar + hårdbrödsmacka till kvällis.

Motion: 20 minuter på morgonen + 30 minuter på kvällen. Blev ingen långis då F sprang med Z..

3 maj 2011

Dagen började väldigt segt av att klockan ringde alldeles för tidigt, men det var bara att kliva upp och gå ut med hundarna.

Åkte sedan med Lisa till hennes pålle som idag skulle bli av med manligheten.
Allt gick bra och lilla Ben är ju så cool! Kliver rakt in i tranporten på gårdsplanen, sakta ut på ATG och samma visa hem, fräsig pålle hon hittat!

Efter allt hästpyssel så bjöd hon på lunch på Tzatsiki och det var som vanligt underbart gott!


Nu är jag hemma igen och ska vila, är så sjukt trött.. Ska upp till Annica imorgon bitti och då lär jag vara pigg!


Ska försöka ut på en långpromenad senare, men vädret är sååå tråkigt med snö, regn och hagel om vartannat, blä! Tippan gillar inte vädret men Zotis bryr sig inte sevärt..
Är lite ovanligt med en Tippan här, hon är helt godis/matgalen och har levt riktig rövare några gånger nu.. Varit på köksbordet när dom var ensamma och flisat en (ofarlig) växt, varit ner i Zotis fodertunna (hur nu det gick till?!) och även haft sönder "godisbehållare" som man fäster på byxan när man tränar med hunden, den var tom och det var därför den låg framme (iofs på köksbordet) men det luktade väl snask och kunde ju finnas nå gott i.

Jaja, jag får säkra stugan rejält om jag törs lämna dom ensamma fler gåner. Zotis verkar då ha sovit för han var helt yrvaken när jag kom hem, medan Tippan såg supperpigg ut. Hmm...


Lisas lilla Ben Ten Sparky :)

Dagens

Matintag: Yoghurt och müsli till frukost, bacon, ägg och kokta grönsaker till lunch, banan och två grillade korvar med bröd till kvällis.

Motion: Halvtimmes promenad/jogg innan frukost, stallarbete 1 timme och sedan en kvarts promenad.. (En riktig slödag...)

2 maj 2011

Idag är det ungefär lika kallt ute som igår, våren har försvunnit helt och hållet känns det som :(
Vaknade och var 100 gånger tröttare än när jag la mig igår kväll - drygt!
Pallrade mig iaf ut med hundarna, gick och sprang i 30 minuter, gick kanonbra att springa, men undvek att springa på asfalten.

Idag ska jag även rida Mary. Mary är min nya medryttarhäst som står bortanför Lisselhaga just nu. Annica tipsade ägaren om att jag letade häst att rida och vi fick då kontakt :)
Mary är ett stort sto på 9 år som går både hopp, dressyr och fälttävlan - en väldigt trevlig häst, men dock ett sto ;)
Jag vet ju fortfarande inte hur det blir med TC, men magkänslan säger att han kommer bo kvar i Uppsala. Dessutom ville inte jag ta "en paus" i ridningen tills beslutet är fattat, utan lika bra att köra på direkt när jag fann Mary.

Annars idag står väl storhandling på "att-göra-listan" samt en del promenader med vovvarna.

  

Dagens

Matintag: Yoghurt med müsli till frukost, två kokta ägg till mellis, ost & skinksallad till lunch/middag och nu lite popcorn havregrynsgröt med hallon till kvällsmat.

Motion: 1 timmes promenad innan frukost, halvtimmes promenad innan lunch/middag och en timmes promenad/cykling på eftermiddagen, halvtimmes kvällspromenad.


1 maj 2011

Vi kör en lite nystart i bloggen så får vi se om det håller eller ej.

Min motivation till det mesta har varit i botten ett längre tag.. Men nu börjar motivationen komma tillbaka och det är så skönt.

Jag kommer inte köra någon resumé på vad som hänt sen jag bloggade sist, ni som behöver veta, ja, ni vet :)


Jag, Ella och familjens trevliga ponny Tyson.

RSS 2.0