Leksak

Jag, F och Zotis gick runt älven idag, borta vid Domnarvet, jättemysigt.
Vid ett ställe gick F och Zotis till älvkanten och kollade på vattnet, det kom då en flock med änder och Zotis blev jätteskraj! haha. Stackarn. Men det blev några kort, lägger in dom på slutet.

Var in på Djurmagazinet sen, ska köpa en namn/id-bricka att ha på Zotis halsband. Men det fanns såååå många att välja på så F får vara med in och välja. Zotis fick iaf en leksak (som han valde sist vi var in, han tog upp den ur en korg och bärjade genast leka med den, men då kostade den 98kr, vilket jag tyckte var för dyrt) men idag var pristet nedsatt till 29kr, så jag köpte den. Dock har Zotis redan bitit sönder den, eller iaf lite.. Tror att han bara får ha gummileksaker i fortsättningen, repet med knuter på biter han sönder så det ligger repsnuttar överallt.. Sen har han bara pipleksaker och dom låter sååå illa!

F är på jobbet nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, det lär väl visa sig..

Nu kommer lite bilder..


Zotis vågade sig ut på isen, men bara en väldigt liten bit då det knakade..

F försöker övertala Zotis att änderna inte alls är farliga..




Han spanade verkligen in dom!

Zotis ligger i bädden och gnager på sitt nya lilla godisben, leksaken ligger närmast kameran..

Ena ögat försvann fort, nu är även det andra borta..
Dock en väldigt rolig leksak att ha dragkamp med :P

Nattpromenad

Igår tog jag, F och Zotis en riktigt skön promenad. Vi kom hem från hundkursen vid 21, sen givk vi ut vid 21,30 och var hemma strax efter 22,30. Riktigt skönt ute. Zotis gick lös i början och rastade av sig, sen tog  vi på kopplet, F hade springselen på sig så vi tog en rask promenad utan nos o pink. Sen sista biten sprang Zotis lös igen. Riktigt härligt, Zotis uppskattade verkligen promenaden!

Tråkigt väder ute nu, slask och tråk! Zotis blir sååå blöt när vi är ute :(

F jobbar ikväll, skulle sluta 23 men jobbar över till 00,30, ska hämta honom då, för jag har bilen..

Till helgen blir det mycket häst. På lördag ska jag kolla när Emma tävlar i Falun :) Skulle ha varit till F's morbror med blev krångel med hundar osv så jag skippar det, åker nog till Gårdvik istället. På söndag är det ponnyutställning i Svärdsjö, roligt!! :D Sen ska jag jobba, barnen ska få rida ut i skogen.


Hittade en läskigt film, klicka här så får ni se, riktigt läskig hästolycka på Island.

Har fruktansvärt ont i skallen, blir nog att lägga mig tidigt, får sätta larm sen inatt när F ska hem.


Förresten så är Annica nere hos Minna Telde nu. Jag är avis!!!!!
Tänk att få se detta  med sina egna ögon :) (snodde länken av Malin som faktiskt har jobbat hos Minna!) Ja, jag är avis på Malin med. Minna är ju en sådan otroligt duktig ryttare, se själv vad lätt det ser ut när hon rider!!

Bildblogg

Blir en del bilder idag då jag äntligen tömt kameran :)

I lördags var jag och F till Säter och åt MYCKET GOD mat :) Zotis försökte bekanta sig med katterna :)

I Söndags tog jag och Zotis bussen till Falun, sen till Toftbyn där mamma hämtade upp oss. Hon vägrade köra en meter till med pappas (framhjulsdrivna) bil. Snö och oplogad väg.. Så jag fick köra, åkte till Ryssjön där det var träningtävling för slädhundar. MYCKET snö!
Zotis träffade en del hundar och skötte sig bra.
Vi gick en promenad och släppte lös Zotis, Klimpen och Baileys. Dom sprang och lekte.
Sen vart Zotis lite grinig mot en hund så jag satte in honom i bilen, sen tog jag ut honom ca 20min senare, då skötte han sig PERFEKT. :)
Kommer lite bilder därifrån nedan-


Ingrid och Per Agefeldt med hundar :)

Zotis var med :)
 
Inte bara polarhundar där, en salig blandning! Baileys (jackrussel) Zotis (BC), Klimpen (Bearded Collie) Sen dessa söta frallor, spec den gula (vad heter färgen) hon är galet söt iaf :) Sen en pudel, en schäfer o säkert nå mer :)


Huskys och mycket snö, precis som det ska vara :)

Såhär ser du ut i Ryssjön, parkering sen klubbstuga till vänster, fick ej med på bild. Spår, start och mål är till häger, bakom stora bilen typ.

Efter Ryssjön var det dags för jobb, knatteridning. 3 elever kom av 8 st. Sportlovet som lockar de andra? :)
Efter det var det årsmöte, jag fick pris då jag vann KM i dressyr på Agrippa 2008 :')


Efter en snygg sång om "Årets SRK:are" så fick Carina det hedersfulla priset, hon var rörd till tårar :) Men väl värd priset :)
Min mamma fick priset för några år sedan :)

Det var vår ridskolechef Helen samt ridläraren Jenny som höll i prisutdelningen som avlutade årsmötet :)

Efter prisutdelning bjöds det på en otroligt rolig sketch, tjejorna gjorde parodi på styrelsen. Filmade allt, skrattade så tårarna sprutade. :P
Sen god smörgåstårta :D

Sen var det dags för löshoppning. Skulle ta kort, MEN batteriet tog slut på första hästen, fick några kort på den i trav -

Quattro, halvblod på 4 år. Kanonfin :)


Sen lägger jag in foton på granntjejen Emmas två ponnier, som jag ska va hästvakt samt rastare av när hon och hennes familj åker till Egypten 5-12mars :)


Världens bästa Tintin :) En underbart go shettisgrabb med en otrolig vilja. Varje dag när frukosten är uppäten i hagen så kliver han mellan trådarna och ut på åkrarna där han letar mat. När det sen börjar valkas lunchhö så står han snällt vid grinden och vill bli insläppt. Sedan kliver han ut igen, inget hjälper för att hålla denna krabat innaför staketer.. Sen när han vill in i hagen så ställer han sig utanför köksfönstret och gnäggar. SÖT! <3

Sen hennes c-ponny Rocket. Kanonponny som passar henne perfekt. Skall hålla igång honom medan hon är i Egypten, trevlig pålle. Lite grövre modell, kan rida honom utan att se stor ut. Dessutom har han gång som en storhäst :)

På tal om Emma, ska ut med Zotis nu, sen hämta henne i centrum. Hon kommer hit till Borlänge och sover här inatt :)



Sportlov

Så skönt med lov :) Var ledig ons,tors o fre denna veckan oxå.. Så långledig :D

Var till Gårdvik igår till idag. Gjorde inge speciellt.

Idag åkte jag med pappa till Falun, sen gick jag och Zotis en sväng på stan, miljöträning. Sen tog vi bussen till Borlänge. Gick till Djurmagazinet medan vi väntade på bussen hem. Zotis dregglade över alla ben och godsaker som fanns där. Han träffade även Erikas söta frallabebis Dolly. Vilken brud! :)

Imorgon är det scotercross i Svartnäs, men jag står över för iår, dom har ju slutat med marknaden, varför??
På söndagen är det slädhundstävling i Ryssjön, jag vill verkligen dit. skulle vara SÅÅÅ roligt att ta med Zotis dit så att han får se alla huskys och slädhundar :) Kommer ju ihåg hur utskälld Klimpen blev första gången han var med. Men jag tror Zotis skulle uppskatta det, att vara med dit och se alla hundar :) Så jag hoppas det löser sig så att jag kan åka dit :)

Zotis är JÄTTETRÖTT. Han sov på soffan i mitt rum hela natten, men vaknade titt som tätt och såg sig själv i spegeln mittemot soffan och fick lov att morra litegrann.. Haha :) Så jag och Zotis får ta en slödag idag, F slutar jobbet 18,30. Jag har sjukt oct i benen, vet inte vad jag gjort?

Nu ska jag kura ner mig i soffan med en bok. Ha det bra!

:)

Vilken dag!
Sov som en stock hela natten lång, shit vad trött jag var!!

Var ut med Zotis imorse, han träffade en labrador som han lekte med :)
Sen fick han frukost, ställde han i badkaret och tvättade svans + bakben, skitig! (jag har alltid sagt, "aldrig en långhårig hund!) men tji fick man!
.

Sett en superbra film med F nu på fm, Supervolcano hette den, kalasbra!

Nyss varit ut med Zotis, träffade en mycket skum person med en trevlig golden retriver hane på 3,5år. Zotis och han lekte. Ägaren var dock väldigt mystisk :S Han tjatade på mig att jag skulle släppa lös Zotis, men jag ville inte eftersom det kryllade av andra hundar. Han blev typ sur. Men sen gick vi samma väg, sen nosade hans hund på en kissfläck (som alla hanhundar gör) och då blev han förbannad och drog ner hunden i backen. Av vilken anledning??
Jag tog snabbt Zotis därifrån och gick en omväg hem.
I sådana situationer önskar jag att jag kunde kliva fram och ryta i åt idioten..

Snart kommer Tove hit, ska åka med henne till Falun där syrran o Fredrik hämtar upp mig, åker med dom till Gårdvik och blir där över natten. F jobbar sen ikväll..

Blir nog en bra helg och ett trevligt lov.


Lek och bus

Zotis har träffat och lekt med en hel del hundar de senaste dagarna, ser faktiskt en stor skillnad i hans beteende vid hundmöten. Just nu är han inne i en "smygperiod".. Han smyger krypandes mot andra hundar, när han väl är framme så bli han jätteglad.. Haha. När ska han börja bete sig som en hund? ;)

I söndags så lekte han med Inez i Gårdvik. Grannens Rottweilertik, hon är oxå född i April 2008, så dom är i samma ålder. Inez är ju även Zotis största kärlek, så gissa om han var lycklig när HAN och INTE Klimpen fick leka med Inez ;)

I Måndags så mötte jag grannen här på området som har Kalle. Vi bestämde träff kl 13,00 då vi skulle åka till gamla flygfältet bortanför Romme och släppa hundarna där. Så kl 13,00 mötte jag, F och Zotis upp dem vid hennes garage. Kalle satt i bilbur och Zotis satt bredvid i skuffen, gick jättebra!!
Väl framme så släppte vi dem och dom lekte, lekte, lekte och lekte. Oj vad roligt dom hade! Kalle har dock väldigt stor jaktinstinkt och fick upp ett spår som han genast fastnade i.. Zotis lyssnade direkt på min inkallning och kom lydigt tillbaka medan Kalle försvann i kanske 5 minuter. Men sen fortsatte leken. Kan lova att det var en trött hund vi åkte hem med :)

Igår träffade Zotis en border terriertik som han lekte med, dock i koppel.

Idag träffade Zotis en JÄTTEFIN jakt-golden, en tik som var väldigt bestämd. Det behöver han verkligen. Det var lek på hennes villkor och Zotis blev först lite paff, men sen tyckte han att det var skitskoj :) Så vi ska försöka träffas senare i veckan och släppa dom :)

ROLIGT!
Kommer lite bilder nedanför :


Zotis och Kalle (Kalle är en Field Spaniel och lika gammal som Zotis)


Närbild på Kalle :)


Två snömonster


Kalle undrar vad Zotis gör får något.. Zotis tvättar sig i snön, jag tror han tycker det är äckligt när han får en massa dreggel i ansiktet från hunden han leker med. Han gjorde samma tvättning efter leken med Inez..


Zotis skrattar åt sin husse


Sen somnade han..

 Min snygga pappa till vänster på bilden, Pluto bredvid. Innan en spelning på ett 50-årskalas med 50-talstema tror jag :)


Pappa såg massor med varfspår uppe i skogen i Gårdvik, ca 1,5km från vårt hus. Det rör sig om minst 4 st vargar :S Bara dom håller sig uppe i skogen så är jag nöjd.. Rätt stora spår!


Ska kanske tillägga att alla bilder är tagna med mobilkamera, därav den varierande kvalitén...

Listan

Saker jag bör göra / göra bättre / oftare 

  • Sköta min hy bättre - sover aldrig med smink längre, tvättar ansiktet med ansiktstvätt varje kväll. Skillnad!
  • Sköta mitt hår bättre - Köpt dyrt men bra schampoo av frisör, otrolig skillnad. Tvättar det max 3 gånger/veckan om jag inte har varit i stallet. Jätteskillnad!
  • Försöka börja träna på något vis. (kan inte springa osv pga min fot) - Vill rida! Men går längre promenader
  • Äta nyttigare och regelbundet - Jobbar på det
  • Börja rida ordentligt - Önskar
  • Strukturera upp allt som har med skolan att göra så att allt hinns med innan student Jobbar på det
  • Försöka bli mer ekonomisk - Jobbar på det
  • Börja spara pengar, lägga undan lite varje månad - Just nu omöjligt
  • Få mer tid tillsammans med F - Jag gör så gott jag kan, önskar att jag fick ett gensvar
  • Träna med Zotis oftare - Går kanonbra, både Zotis och jag älskar det :)
  • Rensa garderoben ev. lägga ut saker på tradera - Inte haft tid
  • Organisera ihop alla hästgrejor i Gårdvik (benlindor, schabrak som skall tvättas osv) - Inte haft tid
  • Försöka få lite tid på kvällen till läsning etc - Läser iaf 2-3 kvällar i veckan innan jag somnar
  • Sitta vid datorn mycket mindre än vad jag gör nu för tiden - Sitter vid datorn mycket mer sällan!
  • Köpa nya glasögon (snyggare och med rätt skärpa....) - Den dagen då jag har börjat spara pengar så..
  • Börja leta ordentligt efter sommarjobb, jobb... - Ska ta tag i det nu :)

Liten uppdatering om vad som hänt. En del har jag fixat väldigt bra, en del inte alls bra...


En award!




Såhär ser reglerna ut för denna award:
Länka till bloggaren som gett dig awarden.
Nominera sedan i din tur 7 stycken bloggar som du tycker är förtjänar att få denna award!
Låt dom sedan få veta att dom fått denna utmärkelse genom att lämna en kommentar på deras blogg!

Tack Sara för awarden!!

Jag ger mina awards till:

Syrran

Malin med Zakke

Åsa, som jag dock inte känner, men hon har en otroligt fin häst och skriver intressant!

Sara, klasskompis från tiden i Svärdsjö


Och motiveringen är: Jag ger awarden till dessa 4 tjejer, kommer inte på 7 st.. Men jag följer bloggarna så gott som varje dag, dom är intressant och skriver på ett roligt och spännande sätt. Syrran skulle dock behöva uppdatera oftare. Hmmm...

Jag orkar

inte med det här..

Alla <3 dag

Idag är det dagen.

F jobbade fm. Jag gick upp tidigt, gick en låångpromenad med Zotis innan frukost. Träffade på en gammal jämthundstik som Zotis lekte med. Tiken var väldigt gammal och väldigt tjock, men var överlycklig när hon fick leka med Zotis. Han livade verkligen upp den gamla damen ;)
Sen träffade vi Kalle. Zotis bästa vän här på området, Zotis kände igen honom på långt håll, trots att dom bara träffats 1 gång! Dom lekte och stojade. Jag och ägarinnan kom fram till att träffas 2 gånger nästa vecka, måndag och fredag, kanske lördag också. Men det är inte bestämt :) ROLIGT!
Zotis är ju född den 18april 2008 och Kalle var född den 19april 2008, så dom är nästan exakt lika gamla :)

Efter det städade jag. Phu. Sen åkte jag ner till stan och köpte creme fraiché, blommor och choklad.

Sen hoppade jag in i duschen och då kom F hem. Han blev glad över choklad och blommor.

Nu är han ute med Zotis och jag gör mat, tacopaj. Blev så mkt köttfärs över från tacosen igår..

Ska äta snart. sen till gårdvik.

vi hörs, ha en trevlig dag!


Fredag den 13e

Än sålänge har det inte hänt något hemskt ;)

Sovmorgon. Sen skola mellan 12,00-13,30, biologiprov. gick nog skapligt.

Åkte sedan till Blge, ringde Emma och hon ville komma hit. Självklart :) Hon behöver nog ha lite roligt.
Hon kom hit till 15,30 ungefär, vi handlade till middagen. Sen gick vi promenad med Zotis, när vi kom hem var P här med F. Jag och Emma började med maten, tacos :) MUMS. Käkade och pratade. Hon åkte sedan med bussen 20,13 till falun där hennes pappa hämtade henne. Hon skulle sova här egentligen, men hon hade dressyrträning imorgon bitti för Annika Green :) AVIS



Ska vara hästvakt åt hennes hästar Rocket och Tintin den 5mars-12mars då hon + hennes familj är i Egypten! Skönt!



Imorgon får vi väl se hur det går. F jobbar till 10,30 men antagligen skulle han jobba över, sen ska han bort 15,30...

BLÄ

Alla hjärtans dag

Jag älskar den dagen, den har alltid varit speciell.
Man får tid tillsammans, umgås och prata. Äta god mat och kanske se en film/gå på bio.

För 2,5 v sedan så berättade F om en sak som KANSKE skulle hända en lördag framöver, jag såg då att det var den 14 februari. Sen hörde jag inget mer, förrän idag. Så PANG. Där försvann hela alla hjärtans dag. Jobb på fm, sen det där hela em/kvällen + att han sover tidigt då han jobbar fm på söndag.
Jag har planerat och fixat en del, men nu gick allt i kras.

Tog självklart för givet att det inte blev något med det han snackat om eftersom jag inte hörde nå mer.

Kanske är det jag som gör fel i att planera för mycket? Jag vet inte.

Less blir jag iaf. Får fira dagen ensam. Åker nog ut till Gårdvik, roligare där än att sitta själv här. Känner inte en kotte i Blge som jag kan umgås med.

Less är ordet.


Nu låter jag jättegrinig och sur, men det är jag faktiskt å. Orkar inte smyga med det längre, jag försöker.
Nu får jag lov att ställa in det jag hade planerat för lördagen. Tänker inte nämna vad, då det inte spelar någon roll.

Hade med mig Zotis till Annica idag, F ville sova ut ordentligt..
Zotis är jätteduktig i stallet, han ligger/sitter snällt på sin filt och tittar på, enda tills man börjar sopa. Då brakar helvetet loss ;) Han blir helt galen och springer och hugger efter sopen. Men jag har lyckats få honom att sitta still medan jag sopar  -nästan varje gång :)
Allt tar ju för det mesta mycket längre tid när Zotis är med, men det är det värt. Vill ju ha med honom i stallet utan problem senare :) Annica tycker dessutom att det är bra träning för hästarna med en hund i stallet :)


Nu ska jag plugga, biologiprov imorgon...

Lite glädje

Idag blev det lite av en sorgens dag. Var tungt att höra Emma så ledsen, hon ringde direkt till mig när hon hade fått beskedet om Windys bortgång när hon kom hem från skolan. Emma är som en lillasyster för mig, hon var ofta nere hos mig när hon var mindre och är det fortfarande. hon kommer alltid ner när jag är i Gårdvik. Lilla goa Emma. Tänk att hon blir tonåring, 13 år!!! ojojoj.. :)



Lånade som vanligt mammas bil till praktiken idag. Vi var och hälsade på Fabius<3 Han har haft kolik, men är bättre nu. Skönt! Han är så fin.
Sedan vid 16,30 när jag är ute med Zotis så ringer mamma
'har du mina bilnycklar??'

FAN!

Jag gick ju in till mamma som vanligt när jag hade parkerat hennes bil i parkeringshuset på hennes p-plats. vi pratade och jag åkte till Borlänge, MEN jag gav henne aldrig nycklarna. Så F fick skjutsa mig till Falun så jag fick lämna nycklarna. Snacka om irriterande!
Sen ringer mamma 10 minuter senare och säger
'gissa hur hög Chappe va?' mamma lät väldigt glad så jag sa, 'inte ponny iaf' vilket var rätt, han var runt 152cm i mankhöjd nu, han blir 4 till sommaren. Så nu fick min käre mor beslutsångest vill jag lova. Hon har ju kärat ner sig helt i den kusen. Kanske blir det tillökning i fam eriksson i form av en Chapati?
Inte mig emot, jag rider honom gärna :)


Chapati på bilden.

Känner mig på hemskt humör idag. Jag har jättemycket att göra, ska skriva en del till hundkursen imorgon som jag och F ska göra TILLSAMMANS. Men vart är han??
Jobbigt är ordet. Jag känner mig sur och ledsen. Det skulle inte sitta fel med lite uppskattning..
Jag försöker göra så att vi får mycket tid tillsammans, men tyvärr så får jag inte hjälp.
Jag känner mig nere..

Windy Pride <3

Idag den 10 februari 2009 fick världens vackraste varmblod somna in.
Han föddes på Norges nationaldag, alltså den 17 maj år 1985.
Annelie ägde honom från det att han var 4 år gammal tills idag, då han fick somna in för att leva vidare i Trapalanda.

Jag växte upp på Windy, han var den första häst som bar mig. Jag började rida honom när jag var 3 år gammal, jag red i deras paddock. Windy tyckte dock att det var rätt trist att bära runt på mig i paddocken så han lärde sig tillslut, när mamma kom för att hämta honom så vägrade han bli fångad. Haha, smarta häst!
Han lärde mig grunden, han var den första häst jag red.
Han har lärt många rida. Han har även lärt många människor att lita på hästar.
Han kunde ofta se arg ut, han gillade inte när man drog åt sadelgjorden. Men han var aldrig elak. Han var den snällaste man kunde tänka sig. Min pappa är livrädd för hästar, han vill inte vara i närheten av dom, men Windy, den hästen gillade pappa. Var man i stallet så gick pappa alltid och hälsade på Windy, som oxå uppskattade hälsningen.

Windy var min familjs granne.

Han har funnits under hela min uppväxt. Han har funnits under hela Emmas liv. Jag tycker så synd om Emma just nu. Stackars lilla flicka. Men hon vet, liksom jag att Windy hade det allra bästa livet en häst kunde ha.
den tilliten han hade till Annelie var otrolig! Han gick lös med henne på promenad, ni kan ju tänka er. Annelie kunde komma gående med Emil i barnvagn, 3 hundar, och sedan Windy i grimskaft eller lös och sedan shettisen Tintin lös. Det var deras promenader :)

Windy har burit runt Emma på tävlingar. Jag glömmer ALDRIG när jag var med henne till Storbyn på hopptävling för travare. Windy var 21 år gammal och Emma var 10 år. Alla var så imponerade över Windy, vilken otroligt snäll häst! Och vilken läromästare! Emma och Windy kom runt felfritt och fick pris. Windy såg så otroligt stolt ut på prisutdelningen!

Jag skulle kunna skriva så otroligt mycket om denna fantastiska häst,
men jag väljer att sluta här. 

Han fick ett otroligt liv, först som travhäst, sedan som ridhäst/barnhäst/läromästare.
Sorgligt nog fick han problem med tänderna på ålderns höst, han fick svårt att äta och magrade ut ordentligt.
Det var nog rätt det som hände, men det är ju ALLTID sorgligt.

Jag finns här Emma, när som helst.

Vila i Frid Windy Pride!

 


Underbart väder!

Det är såna här dagar man älskar, det är såhär vintern skall vara!
Tog en underbar promenad med Zotis och F :)

För en gångs skull var kameran med :)


Visst har han ett vackert huvud?


Herre på täppan, han älskar att klättra längst upp på snöhögar! :)


Foto


Foto


Foto


  
Det är detta man kallar samspel :)
Vi tränade, Här F och Zotis, tränar på att gå fint med ögonkontakt :)


Ja, Zotis älskar snöhögar,  ju högre desto bättre..


"HOPP"

  
 



Det var några av fotona som togs :)

På onsdag följer Zotis med mig på praktik till Annica. Efter det skall han få leka med Zakke!
Det var ett tag sen, men roligs ska det bli!
Hoppas, hoppas, hoppas att vädret är som idag. Kameran ska självklart med :)

Nu ska jag diska, världens diskberg.

Gårdagen var HEMSK. Nyss pratat med chefen, så nu skall vi reda ut detta. Hon stod på min sida, som tur va, men jag är inte förvånad. FY FAN hur vuxet folk beter sig. Jag skäms..









Mer bilder :)


Zotis på promenad, koncentrerad på mig :)

 
Zotis vill ha spännislinne precis som hans stora idol, Husse F :)


På julafton när Zotis träffar "kusin" Ada :)


Tokhundar


MEN Kom igen då!!!


Crazy dogs


"Kusin" Ada lånar Zotis julsjal :)

Bilder

Fick bilder på Zotis av syster!

 De tre bilderna nere i vänsta hörnet (står även hane) är Zotis, resten är hans två systrar!

 Zotis soooover i deras bil :)

 Skrutten liten! Åh vad liten o söt han var! (han är självklart söt nu oxå )

 Älskade vovsing!

 Minivovven! Med rosa halsband..

 Snygg sovstil, han kör fortfarande på den stilen, men inte i knäet på någon utan på golvet. Här ligger han i knä på Jonas, en av Zotis favoriter som liten (Syrrans pojkväns kusin)

 Här leker Zotis med sin bästa barndomskompis, Inez. Hon har nu vuxit upp till en stor och ståtlig Rotweilertik som Zotis är djupt förälskad i. Går inte att ha han lös längre i Gårdvik, han sticker direkt när till hennes bro. Haha. Det började när hon löpte första gången, Klimpen, Zotis och Baileys tävlade om henne. Problemet är att Zotis inte fattat att hon löpt klart :) Men han har bra smak den grabben, för vacker är hon!


Som dom flesta kanske vet så var det inte jag som köpte Zotis. Det var min lillasyster som köpte honom, han kommer från Örebro. Han är inte registrerad Border Collie trots att hans föräldrar är renrasiga. Det är pga att en BC måste göra godkända vallprov för att få registreras som renrasig BC. Detta har inte hans föräldrar gjort, därför får inte heller Zotis reggas som en BC, inte ens om han gör godkänt vallprov. Mycket komplicerat, vill du veta mer om det, läs här.
Syrran köpte honom i början på juli 2008 (han är född den 18 april 2008) sen hade hon honom, men märkte fort att hon inte skulle hinna med två hundar. Dessutom två hanar i närliggande åldrar (risk för bråk etc) så jag fick den stora äran att ta över honom, den 13 september blev han MIN. det är absolut inget jag ångrar. F var väldigt tveksam men han gav med sig, och jag VET att han inte ångrar sig en sekund ;)



Zotis ligger på fällen han fick av mamma o pappa i julklapp, han älskar den!

Helg

Ska bli så otroligt skönt med en helg! Längtat som tusan :)

Dagen har varit lugn, ingen skola

Promenerat med Zotis, snöat som bara den! Zotis blir jämt så sprallig och lycklig när det snöar ute, gör riktiga tjuvryck i kopplet. Släppte honom i dungen och kastade pinnar, han älskar det!

Har pluggat en hel del, känner mig riktigt duktig.

F jobbar 14,30-18,30 tänkte att det skulle bli såå skönt att umgås med honom, äta mat tillsammans kanske kolla film osv. MEN han jobbar över, kommer hem strax efter 21. Inte så sent, men känns lite trist. Men, det blir väl fler gånger.

Nu ska jag ställa mig och diska, ska även ta och göra ugnspannkaka. MUMS

Förresten, blir så trött på Zotis öron! åhh. kan det inte bara sluta? Skabben är ju borta, ren och fin i högerörat, men vänster örat (som skabben var värst i) är lortigt, men det är torrt. Är det blött och geggigt så kan det vara något, men det är det inte. Jag gjorde rent det ordentligt idag, han älskade det! MEN, han har småsår i hela örat, ganska långt in oxå. Dessa småsår kliar VÄLDIGT MYCKET har jag märkt, så han kliar ju sönder dom titt som tätt. Nu är han skitsur på mig eftersom jag säger åt honom så fort han kliar. Han stoppar in klon i örat och vrider till, skriker rakt ut och ser ledsen ut. Stackars... Blir det inte bättre över helgen så får man väl kika upp det. Men har pratat med vet och dom resonerade som mig..


Löshoppning

Idag stod löshoppning uppe i Gagnef på skolschemat. Jag var den ENDA eleven. Hallå?? Ena var sjuk, den andra var ledig. Vi är ju 6 st i 3an, två går hovslageri, 1 är klar med typ allt, sen är vi 3 som är kvar..
Hur som helst, L-O plockade upp mig här i Borlänge, vi åkte först till smedjan på Rommetravet, hälsade på tjejorna + Kjell. Dom smidde skor, ser skitsvårt ut!

Sen åkte jag och L-O till Gagnef, snacka om miniridskola. Var inte alls impad, men men, hästarna stod på 4 ben och fick mat. Kanske det osm är viktigast? Men jag tyckte inte alls att dom var fina. I svärdsjö har vi verkligen BRA hästmaterial! Blir stolt över det när man ser materialet på andra ridskolor.

Plockade fram till löshoppning och hoppade sedan 2 ponnier och 2 hästar. Kan inte påstå att någon av elever/lärare var speciellt duktiga på att läsa hästarna osv. Hästarna sattes i skiten ALLT FÖR OFTA. Jag kände mig hjälplös, kommenterade det MÅNGA gånger, men inget gjordes. Känner mig faktiskt ganska duktig på löshoppning då jag brukar hjälpa till på 3-årstesten i Svärdsjö, samt att jag är med på löshoppningen i Svärdsjö varje söndag..


Efter Gagnef har jag varit hemma, dammsugit och käkat. Nu strax ska jag ta en promenad med Zotis.


Hundkursen
Igår var det hundkurs igen, kanonkul var det! Fortsatt träning med gå fint med ögonkontakt (han är såååååå duktig) sitt och ligg funkar ofta väldigt bra med störningar nu. Sen tränade vi 2 inkallningar med störning, han gnällde när jag och F gick ifrån honom, kom som skjuten ur en kanon och var jätteglad (matte likaså) dessutom gick det bra att sitta bredvid med honom och kolla på när de andra körde sina inkallningar. Men det är en hund som han inte gillar på kursen, en stor flat coated retriver-hane. Verkar jättetrevlig, men väldigt sprallig och busig. Zotis HATAR verkligen den hunden.. Men sista inkallningen med den hunden så var Zotis tyst och bara satt och tittade *duktig*
sen tränade vi även lite "hälsaträning" på slutet, Zotis började då bli ganska trött så jag var med en liten stund sen fick han träna hjärnan lite med ett "godisspel" vilket han älskade.

Läxa till nästa vecka:
*Göra en störningstrappa på 10 steg (10 olika saker i omgivningen som stör hunden i träning, t.ex bilar, hundar, barn osv)
*Träna inkallning
*Gå fint med ögonkontakt
*Sitt och ligg. (sitt med endast ordet sitt, ligg med endast handrörelse)
*Hälsaträning


 Nu ska jag och Zotis ut på promenad!


Utmanad

Nu har jag blivit utmanad av två stycken!

Sara och Malin har utmanat mig

Regler:
- Gå in i mappen Mina Bilder.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i din mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera 2 stycken nya till att vara med på utmaningen.



Bilden föreställer en byggnad i Riga. Jag F och hans mormor åkte på en kryssning/bussresa till Riga och Tallinn, otroligt vackra byggnader! :)

Hmm, vilka skall jag utmana då...

Syrran  utmanar jag, någon mer kommer jag inte på..

Listor

Saker jag bör göra / göra bättre / oftare 

  • Sköta min hy bättre
  • Sköta mitt hår bättre
  • Försöka börja träna på något vis. (kan inte springa osv pga min fot)
  • Äta nyttigare och regelbundet
  • Börja rida ordentligt
  • Strukturera upp allt som har med skolan att göra så att allt hinns med innan student
  • Försöka bli mer ekonomisk
  • Börja spara pengar, lägga undan lite varje månad
  • Få mer tid tillsammans med F
  • Träna med Zotis oftare
  • Rensa garderoben ev. lägga ut saker på tradera
  • Organisera ihop alla hästgrejor i Gårdvik (benlindor, schabrak som skall tvättas osv)
  • Försöka få lite tid på kvällen till läsning etc
  • Sitta vid datorn mycket mindre än vad jag gör nu för tiden
  • Köpa nya glasögon (snyggare och med rätt skärpa....)
  • Börja leta ordentligt efter sommarjobb, jobb...

 Saker jag önskar mig till 20års-present/student

  • Ridstövlar, cavallo, snörning fram
  • Fabius
  • En bil (nästan vilken skruttbil som helst, bara den går framåt och att den drar lite bränsle ;) )
  • En större lägenhet eller ett litet hus

Bara dyra grejor, jag vet... Men det kommer fler saker, någon dag ;)


Skola

Sitter och pluggar för fullt. Har massor som skall göras!
Just nu är det Biologi, ska skriva om Charles Darwin och Evolutionen. Skoj, inte..

Har varit till kupolen idag, fick presentkort på Make Up Store av F i julklapp, så idag har jag fyllt på sminkväskan! Blev en hel del. Egentligen skulle jag vilja köppa ALLT mitt smink från Make Up Store, men det är så dyrt där! Men det är otroligt bra.. För 300:- fick jag en pensel samt en slags fondation som täcker missfärgningar i ansiktet, fick dessutom lägga till 75:- DYRT. Men men.
Köpte sedan lite saker på H&M,
4 ögonskuggor i bruns och rosa nyans
svart ögonpenna
läppglans
paddar till ögonskuggan

Sen köpte jag en Mascara på KICKS.
Så nu ska jag väl klara mig ett tag hoppas jag!

Hittade otroligt mycket fina kläder på H&M, vill ha! Ska nog ta och beställa lite från katalogen sen.. Det är så roligt när vårkatalogen kommer :)

Det är även REA på Aubiose, kanske ska ta och gå förbi där någon dag. Har ju presentkort där med. hade sammanlagt för 400:- men har nog bara 200:- kvar tror jag..

Om 2 månader får jag nog börja skritta på Fabius, jag längtar! Ska bli såå roligt. Jag hoppas över allt annat att han blir bra, vill så gärna ha honom!


Imorgon skall jag:

8,30 - 13,30  SKOLA
14,00 - 15, 00 FÄRGA HÅRET hos Anna, klippte mig där förra veckan :)
18,30 - 20,30 HUNDKURS har hoppat över till 'vardagslydnad' istället för 'hundmöteskursen'

Har inte skrivit om hundkursen förra veckan, men den gick bra. Var först med på hundmöteskursen, Zotis skötte sig galant! Jag var sååå stolt över vår lilla skrutthund <3 Sen på vardagslydnaden så var han rätt kaxig mot en vit liten westies, som iofs var ännu kaxigare tillbaka... Sen blev han jätterädd för en stor flat coated hane.. Men väl inne i träningsrummet gick det jättebra, tränade på ögonkontakt, sitt & ligg, gå fint MED ögonkontakt (han var jätteduktig!) Sen var det dags för inkallning, men det blev för mycket för Zotis. Han blev helt galen, skrek och skällde. Så jag gick ut. Han hade ju trots allt koncentrerat sig från 17,00 - 20,00. Det är länge...  Men allt som allt så är jag nöjd.
Angående ögonkontakten så har vi nog mycket gratis då vi använder det väldigt ofta, varje gång han får godis, mat, varje gång han ska hämta något vi kastat, varje gång vi ska fortsätta gå efter att ha stått stilla, varje gång vi går in/ut genom dörrar osv. Så det är han jätteduktig på.


Men nu är det dags för att krypa ner i ett skönt bad, sedan promenad med Zotis samt fortsatt plugg.

Ha en trevlig kväll.

RSS 2.0