Teneriffa!

Wiie, det närmar sig med stormsteg!

Planet går imorgon klockan 9,00, incheckningen stänger 8,00 :) Ska bli såååååååå skönt!

Har packat allt utom handbagage nu, min väska blev inte alls att väga mycket, bra det. Kanske man kan shoppa med sig något hem :)

Sov i gårdvik igår till idag. Var på stan i Falun med mamma och sis igår, fick ballerinaskor + bikini av min snälla mamma. Köpte en jättefin skjorta åt F i hans vanligs strl, han såg den inte på fm idag. Sen provade han den och den var lite liten runt hans armar och axlar (biffen) haha. Kupolen stängde 17,00 och vi ryckte i dörren 17,01. OTUR. Så F får åka utan skjorta till Teneriffa så skulle hans far byta den medan vi är borta..

Jag och Zotis sov i gårdvik då, sen imorse så gick jag och pappa en långpromenad med Zotis och Klimpen <3

F kom vid 12,00-tiden. Vi åt god sallad, sen pussade & kramade vi en massa på Zotis (åh vad jag kommer att sakna!) Han blev ledsen när vi åkte sa syrran :'(

Sprang in till mormor med en blomma, hon fyllde år i veckan, blev bjudna på fika.

Sen till Blge, packat och fixat. F är ny rakad, inget hår och inget skägg och mustach! Känner knappt igen honom! Han som är så snygg i sitt skägg o sin mustach<3 men blir han solbränd blir det nog inte så bra :P

Ska strax duscha jag med, sen diska och packa det sista. Sen förhoppningsvis hinna se lite av Robinson.



Tror inte att jag hinner skriva nå mer sen. Men ha det så bra i KALLA och SNÖIGA Sverige ;)


Mina ÄLSKADE älsklingar ♥

Nöjd efter cykeltur

Denna dag har varit otroligt låååååååååång..

Var hos Annica på förmiddagen, är så mysigt att Fabius är hemma igen <3 Han var otroligt oborstad, alldeles grå i pälsen, matt i pälsen osv. Jag har ryktat honom ordentligt alla dagar denna vecka och nu börjar han få tillbaka sin forna glans, han älskar att bli borstad! Han njuter i fulla drag och tycker att det är jätteskönt när jag masserar med gummiskrapan, han lossar galet mycket päls. Hans frambem sen mycket finare ut :) Roligt!

Skjutsade F till jobbet så jag skall hämta honom sen när han slutar vid 23,00.

Har diskat, borstat samt kammat Zotis och tagit två cykelturer.

Det här med cykling, Zotis ÄLSKAR det! Han får numera minst 1 cykeltur om dagen, dett har lett till att han är väldigt lugn och lydig, han äter all mat med god aptit och skulle säkert kunna äta mycket mer än vad han får, han får jobba för maten och han fåt motion. Så roligt! Vi cyklar i varierande tempo, sen stannar vi flera gånger och låter honom göra sina behov osv. Det är så roligt att se honom så nöjd!


Setat och letat jobb på eftermiddagen, är riktigt sugen på att ta jobbet L-O tipsade om, dressyrstall i England. Tar självklart med mig F & Z i sådant fall ;) F är redan förberedd. hihi.
Men jobbet är på minst 6 månader, men är det bra så är det ju toppen. Men jag har några månader att fundera, blir nog säkert inte så, är rätt dyrt att ta hund in och ut från England och flyga osv..  325pund + MOMS. DYRT! 2005 kostade det däremot 25 pund. Snacka om höjning!


Imorgon bär det av till Annica, ska putsa på favoritpållen osv.
Sen ska jag hämta Erica i Gårdvik och brumma in till Falun, mamma ska köpa ett par skor åt mig :D Sen ska jag kika runt lite. F jobbar eftermiddag så det blir en lugn kväll.



Just nu ligger Zotis och sover i sin bädd, väldigt nöjd över sin dag skulle jag tro. (antagligen längtar han till frukost...)

Ska duscha innan jag hämtar F, eller förresten, det blir nog efter..


Jag vill piffa upp in blogg, men jag vet inte hur man gör :'-( Snälla hjälp!


Doftar underbart

Zotis är nytvättad med nytt härligt doftande schampo!
Han har varit ganska lortig ett tag nu, men jag har inte velat tvätta honom eftersom han fick advocate-droppar i nacken i början på månaden. Men nu är behandlingen slut och han var riktigt fettig och äcklig runt örat som blivit behandlat.

Var ner till Djurmagazinet och köpte ett schampo, blev tipsad om en serie som heter Espree. Så jag tog ett schampo för normal päls osv som luktade melon och gurka. Doftar jättefräscht!

Zotis är ren och fin, ligger nu i sin bädd och tuggar på ett "tandben", sånt där som håller tänderna fräscha och luktar fräscht. Namn? :P

Sen blir det packning, eller iaf att börja packa....

När Zotis är torr så ska jag borsta och kamma honom, klippa klor samt klippa bort hår runt snorren på honom. Han pinkar på det och det luktar förjävligt :S

Så mamma kommer att få en väldigt ren och fräsch hund att ta hand om medan vi är borta :)

Bildbomb

Nu var det ett tag sen jag skrev här, som vanligt..

Men har tömt kameran (äntligen!!) Passade på att ta lite kort i lägenheten innan jag tömde kameran, så nu kommer dom oxå. Dock är det lite stökigt, kläder framme, disk osv....


27februari - Zotis är trött efter en lekstund med krokodilen


28februari - Emma & Rocket, tävling i Falun, LC stilbedömning, felfri. Jag skitnervös, därav kasst kort. Hon red LB sen och då vann hon, GRATTIS.


1mars - Ponnyutställning i Svärdsjö,
Pride's Super Grace, sto, född 2007, Svensk ridponny 
e: Leuns Velds Elegant u: Coelenhage's Pride ue: Coelenhage's Let's be the best


1mars - Ponnyutställning i Svärdsjö
Magic Biscuit, sto, född 2007, Svensk ridponny
e: Magic Dancer u: Biscuit ue: Veronas Bo-Gi


1mars - Ponnyutställning i Svärdsjö
Delicé, sto, född 2006, Svensk ridponny
e: Veronas Bo-Gi u: Princess ue: King´s Bonus xx


1mars - Ponnyutställning i Svärdsjö
Pride's Super Girl, sto, född 2003, Svensk ridponny
e: Veronas Bo-Gi u: Coelenhage's Pride ue: Coelenhage's Let's be the best


1mars - Ponnyutställning i Svärdsjö
Almnäs Flis, hingst, född 1994, Shetlandsponny
e: Jolly Roger of Marshwood u: Pieta v. Kleynwijk ue: Wells Fireman

Denna snygging blev Best In Show!!!


22mars - Löshoppning i Svärdsjö
Bristol, valack, född 2006, Svenskt halvblod 
u: Belloni e: Briar ue: Belluci

Annicas 3åring :)


22mars - Löshoppning i Svärdsjö
Delicé, finns info om henne ovan, utställningen
Anledningen till att bilden är så ljus är för att en till tjej fotade så jag fick hennes blixt på fotot, tack!


23mars

Hallen, hängare


Hallen, toadörr till höger och ytterdörr till vänster bakom garderober


Hallen, taget från stora rummet. Massor med jackor och skor.. (älskar korgar!)


Mot balkongen, det hemska glasbordet.. Dock SNYGGT när det är rent :D


Zotis sovplats, han älskar att knöla till den ;)


Säng + Zotis favoritfäll :)


Cd-ställ, tidningskorg.. Köket till vänster


Kök


Matbord i köket


Zotis mat&vattenplats


Badrum


Badrum, tvättkorg som står uppe på tvättmaskinen..


Lilla lyan :) med sovande skrothund :)


Fasen, nu har jag missat hela "Mannen som talar med hundar" jäkla skit!

Så njut extra mycket av bilderna! ;)

Storstädning

Putsar och har mig i lägenheten, har slängt ut Fredrik på en cykeltur med Zotis :)
Har fått riktig städmani, putsar och torkar och har mig :S

Vad ni än gör, köp ALDRIG ett glasbord, speciellt INTE ett svart.... Dammigt på mindre än 2 sekunder.. Men snyggt när det är rent.. Har snart dammat av allt, sen blir det att dammsuga och torka golv, byta sängkläder och lägga in mattorna.
Mattorna, filtar och alla sängkläder hänger ute på balkongen och vädrar. Det är såå skönt att lägga sig i en nybäddad säng med vädrade sängkläder :)

Zotis verkade nöjd när Husse F erbjöd honom en promenad, han gillar inte doften av allt rengöringsmedel osv..

Zotis har börjat äta dåligt, jäkla byracka! I gårdvik äter han glatt och med ett morrande ljud. (ifall Baielys eller Klimpen skulle få för sig att vilja smaka hans mat) Men här i Borlänge har han nu börjat slarva med maten, så nu har han inte fått någon frukost, få se om han vill ha frukost + middag senare ikväll. annars blir det nya tag imorgon. tänker inte ha maten framm så att han får ta när han vill, vill han inte ha när det erbjuds så får han bli riktigt hungrig. ställer bara ner skålen två gånger/dagen. men snart blir det nog bara en gång om dagen om han fortsätter såhär.

dessutom har jag bokat tid för vaccinering av honom. han är 11 månader IDAG. (grattis) så han blir 1 år den 18 april och jag fick tid för vaccination den 20 april :)

nu ska jag putsa vidare så jag blir klar någongång! Kanske kanske, att det kommer lite bilder på lägenheten senare. om ni vill se förstås??


Uppdatering

Skriver en uppdatering, var ju ett bra tag sedan jag skrev här..

Skolan
Var i skolan i måndags, klassråd. Igår hade jag sjukt ont i huvudet så jag var hemma. Idag klev jag upp tidigt, gick långpromenad med Zotis. Sen får jag sms av Stella att vi har hemarbete. Grr... Jag som kände mig pepp på skolan..

Nära & kära
Umgås med F hela dagarna, skönt! Han är dock galet förkyld, men han börjar äntligen bli bättre. Vi vill ju inte vara sjuka lagom till Teneriffa. Om två veckor är vi där!!!! :D
Mamma skulle jag äta lunch med idag, men eftersom jag inte är i skolan så får vi ta det en annan dag. Träffar familjen i Gårdvik på söndag, kanske lördag eftermiddag.

Zotis
Har hänt en hel del..
På tidsagen förra veckan så var jag, F, mamma, Klimpen och Zotis in på ett bokat besök på djursjukhuset. Hundarna är fortfarande lortiga i öronen. Zotis endast i den vänstra, men Klimpen i båda. Skabb?
Zotis har inte kliat så mycket, bara ibland. Men det konstiga har varit att han är lortig bara i ena örat. Vi förklarade situationen för veterinären (hudspecialist!) Vi sa att hundarna är behandlade med Stronghold 2 gånger var och att det blev bättre, men att det nu är tillbaka.. Hon undersökte Klimpens (mycket smutsiga) öron och tyckte att det såg ut som skabb och/eller skabb. Zotis såg det hela och gömde sig genast när vet närmade sig honom. Tror Klimpen varnade honom :) Hur som helst så tog hon prover och kollade på, hon såg ett levande skabbdjur ifrån Klimpen men inga hos Zotis. Men det säkra före det osäkra så får dom samma behandling.
Advocate mellan skulderbladen, skall upprepas 30 dagar senare (som stronghold, men annat märke)
Otoclan som jag skall rengöra med varannan dag under två veckor
Surolan 7 droppar i vänster öra morgon och kväll i två veckor.

Så han har hundförbud :(

Nu till frågan, vart kommer skabben ifrån??

Hästfronten
Är riktigt, riktigt ridsugen. Var så otroligt roligt att rida Rocket den veckan då Emma var i Egypten.
Fabius  var på återbesök i måndags på Mälarkliniken. Knäna såg bra ut efter operation MEN djupa böjsenan vänster fram såg inte alls bra ut :( Han hade ju inflammation i den, så han har boxvila 2 månader igen och skall ledas 20minuter/dag. Kanske fullt igång om ett år ifall den läker denna gång.
Så jag får nog TYVÄRR lägga ner drömmen om att ta honom på foder iaf det närmsta året/åren.......

Jobb
Söker jobb efter jobb. Dock finns det inte speciellt många jobb ute :( Förslga?
Har lektioner på ridklubben på söndagar som vanligt.

Nöjen
Den 29 mars lyfter planet från Arlanda till Teneriffa, det ska bli så otroligt roligt!!!!
JAG LÄNGTAR IHJÄL MIG



Igår var jag till Kupolen på eftermiddagen tillsammans med F.
Köpte:

♦ Beige vårjacka från VeroModa
♦ Hallonröd kofta med knappar samt midjeband från VeroModa
♦ Vit t-shirt med knappar på axlarna samt ficka på bröstet, slapp modell från VeroModa
♦ Vit trekvartströja, strandmodell, tunt tyg med knappar fram från GinaTricot
♦ Gammelrosa t-shirt, väldigt tunt tyg, ficka på bröstet från GinaTricot

Hade vela ha såååå mycket mer. Men både F och ekonomin sa stopp ;)

Nu ska jag väcka F, käka frukost samt gå ut med Zotis i det UNDERBARA vårvädret, kanske tar lite bilder :)

Har inte lagt in bilderna från utställningen i Svärdsjö heller.

Aja, ha en härlig dag!


Sex and the City - The Movie

Nu har jag sett den, eller det var väl för några timmar sedan. Men den var iaf bra, varken mer eller mindre :)

Har varit i Gårdvik större delen av den gångna veckan, saknat F som tusan!!!! :(
Tagit hand om Rocket & Tintin, ridit och haft roligt. Varit hos Annica på praktik osv. Trevlig vecka, FÖRUTOM:

Emmas jack russel Sally löper och var hemma hos hennes farmor som bor på samma gård. Jag var hästvakt, tog med mig Zotis varje gång jag var där, tränade honom med hästarna. Ville passa på så mycket som möjligt eftersom Rocket var gudomlig med hundar (<3) Klimpen var med mig ut i skogen när jag red, han sprang lös. Men till det dryga:
Hundarna har gnällt tammefan hela veckan, bara velat ut osv. dryga hundskrällen. Har sovit några timmar/natt pga dom. Erica tänkte ringa och boka akuttid för hormonspruta till alla 3, haha.

Såå skönt att vara här i Borlänge, Zotis är lugn och TYST. Härligt!

Men hästeriet har gått jättebra, sååååå roligt att rida!
Jobbade onsdag kväll på ridklubben, hade Sandras lektion, hoppning. ROLIGT!! Lajban dummade sig en del, så jag red honom efter lektionen, riktigt dryg till en början, men sen ganska trevlig :)

Jag och F la oss vid 21 igår, så skönt! Zotis sov redan då, jättetrött efter att ha varit i Gårdvik (sömnbrist, gnäll, matvägran, mycket motion, fjäska för Klimpen, vara med i stallet, hästar, ännu mer fjäsk för Klimpen osv) F började sedan jobba 5 imorse, men jag och Zotis sov till halv 9. SÅ SKÖNT. Sen ut på en långpromenad på en timme, sen frukost framför filmen^^

Har precis käkat tacosrester ifrån igår. F ligger i badet och nu ska jag söka jobb :)

Imorgon ska jag till Sveden och kolla hopptävling, ponny. Emma ska rida, tror dock inte att jag hinner se henne :( Har knatteridning och handikappridning imorgon. Kanttisarna får rida ut i skogen då ridhuset är bokat till 15,30. Handikappen går sedan i ridhuset.

På måndag är det skola, alternativt att jag följer med Annica till Sigtuna, Mälarkliniken med Fabius<3. Återbesök.

Nu ska jag fortsätta med jobbletande, sen pussa lite på F.

hej så länge :)

Twilight

En underbar film!!
Bättre sent än aldrig, men nu har jag och F sett den filmen. Helt underbar enligt mig..
Har läst boken som filmen är baserad på och den var riktigt bra, dock längesen jag läste den. Men riktigt bra story!

F är ute med Zotis nu och jag är redo för att sova, riktigt trött!!

Red Rocket igår, han var riktigt piggelin. Sen gick jag en promenad med Tintin och Zotis :) Zotis var riktigt nyfiken på lilla Tintin.
Idag så red jag Rocket och longerade Tintin. Roligt.
Kan lova att jag har träningvärk av ridningen, var trots allt över 2 månader sen jag red ordentligt!

Hoppas verkligen att Emma med familj har kommit fram till Egypten ordentligt och att dom har det kanonbra!



Känner mig riktigt glad idag, varför vet jag inte. Men varför spekulera i det, är jag glad så är väl det bra? :)

Nu ska jag krypa ner under täcket och dejta kudden, eller, jag ska vänta på att min älskling kommer in med Zotis. Är så skönt att ligga och mysprata med honom innan man somnar.

F, du är underbar <3

Ridning

Idag börjar en rolig vecka! Jag ska rida Emmas Rocket medan hon är i Egypten med sin familj (de sitter på planet nu)
Emma kommer hem om en vecka, alltså nästa torsdag. Sen ska hon tävla på lördagen (eller söndag?) Så jag lär rida honom ordentligt. ROLIGT :D

Mamma släppte ut Rocket och Tintin imorse. Jag ska dit sen och mocka, göra iordning mat, samt rida Rocket och promenera med Tintin :) Så roligt!

Igår var det sista kurstillfället med Zotis, han skötte sig väldigt bra.
Jag vet däremot inte om jag är såå nöjd. Vi har inte riktigt samma hundfilosofi..
Känns nästan som att pengarna var aningen bortkastade, men en del har vi ju lärt oss iaf.

Zotis ligger just nu på rygg på golvet och sover som en gris, likaså hans husse, men han ligger i sängen. Karlarna snarkar ikapp här inne...




I helgen så kollade jag först på ponnyhopptävling i Falun på söndagen, Emma red Rocket.
Hon red LC med stilbedömning vilket givk helt okej, hon fick inte så bra poäng, men det såg kanonbra ut!
Sen red hon LB men då hade vi åkt hem, då VANN hon! Vilket brud ;)

Sen på söndagen var det ponnyutställning i Svärdsjö, vilka fina ponnisar! Ståtliga shettishingstar, mumma! Jättevackra hästar :)


Nu ska jag göra frukost, sen ska jag försöka komma på något sätt att ta mig till Gårdvik på.. Kan ju åka buss till Falun och sedan till Svärdsjö eller Toftbyn, men sen går det ina bussar till Gårdvik och det är 4km att gå från båda ställena, vilket jag tycker är för långt då jag har en massa saker som skall med.. Hade kunnat låna F's bil, MEN då är det så att jag ska låna Annelies bil denna veckan så då får jag inte med mig den.. Vill ju hinna rida när det är ljust..
Aja, får fundera..

Herrå

RSS 2.0